fbpx

Sander finalist bij LEGO masters

Sander finalist bij LEGO masters!

Zaterdag 22 oktober was het zover, de finale van LEGO masters, mét onze collega Sander van Kreijl als finalist! We vroegen Sander naar zijn hobby, zijn ervaringen bij LEGO masters en hoe hij dit heeft gecombineerd met zijn werk als Director VAT & customs bij Forvis Mazars.

Kun je ons meer vertellen over jouw passie voor LEGO?

‘LEGO is de ideale hobby voor mij omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan. Het is fijn om de ideeën die bij je opkomen in iets tastbaars om te zetten. Creativiteit en oplossingsvermogen komen ook bij fiscale advisering naar voren, maar blijven daar meer abstract. Het is ontspannend om dat concrete ertegenover te hebben.’

‘Hieronder zie je enkele ‘MOC’s’ (My Own Creations, de lego term voor eigen ontwerpen) van Sander. Bekijk vooral ook de Walter Süskindbrug (naast de Hermitage). Deze creatie heeft al een jaar lang in het LEGO museum (LEGO House) Billund mogen staan, en zal komend jaar ook nog in (pretpark) LEGOLAND Billund tentoongesteld worden.’

Hoe omschrijf je jouw ervaring bij LEGO masters?

’LEGO masters is voor mij de ultieme kans om creaties te maken vanuit een ‘onbeperkte’ voorraad LEGO en met spannende opdrachten. Nog groter en nog gaver dan thuis is daardoor mogelijk. Verder heb ik de afgelopen jaren thuis al gemerkt bij wedstrijden dat het werken met een opdracht en tijdsdruk me erg goed bevalt. Het dwingt je tot het snel maken van keuzes en voorkomt eindeloze trials. Ik houd daar erg van.’

‘Wat me ook verraste was het enorme groepsgevoel dat bij het maken van zo’n show komt kijken. Normaal kijk je naar de televisie en zie je wanneer er kandidaten afvallen dat iedereen elkaar knuffelt en zegt ‘O, ik ga je missen!’. Eerlijk gezegd dacht ik dan altijd ‘blurgh’ en dat het een beetje overdreven was. Maar: eerlijk gezegd voelt het ook wel echt zo. Je bent zo druk bezig en zit in een enorme bubbel met elkaar. Dat maakt het een hechte groep en een hele ervaring.’  

Wat was jouw grootste uitdaging / hoogtepunt?

‘Het coolste vind ik dat je samen met iemand (die je nog niet goed kent) tot een prachtig bouwwerk komt. Arne en ik kwamen heel natuurlijk tot een rolverdeling. Ik was van de structuur en de techniek en Arne van de kleur, aankleding en verhaal. We vulden elkaar heel goed aan, sparden natuurlijk met elkaar maar lieten elkaar ook los. Dat zag je bijvoorbeeld in aflevering twee toen ik aan het bouwen was, en Arne met het schoolbord aankwam. Later gebeurde dit ook met de koraalstukjes en een landkaart.’

‘Als ik zou moeten kiezen is de vogeltjes fax machine uit aflevering vijf wel echt mijn hoogtepunt. Dat was het summum van techniek, verhaal, ontwerp en kleur. Alles kwam bij elkaar.’

‘Qua werk had ik bedacht om nog wel eens vanuit de opnamelocatie – een vakantiepark nabij de studio – te werken, maar daar was het echt te zwaar voor. Ik vind het wel heel cool dat mijn team het werk zo goed voor me heeft opgevangen dat op locatie werken helemaal niet nodig was. Als conclusie: Het was een absolute super ervaring! En zonder meer fijn hoe mijn team mijn afwezigheid heeft opgevangen en daarmee mijn deelname mogelijk heeft gemaakt.’

Meer zien van Sander zijn LEGO creaties? Volg hem dan op Instagram via:  Sander van Kreijl (@svankreijl) • Instagram-foto’s en -video’s